Weekly moments #1

In ‘Weekly moments’ deel ik mijn (selectieve) persoonlijke momenten als vrolijke mama, fitmom, klussende vriendin en van elk ander moment in mijn leven.


WEEKEND!

We starten het weekend met een zelf gebakken bananenbrood. In de meimaand hebben we een heerlijke zon vakantie geboekt, dus tijd om weer de wintervacht te verliezen en wat gezonder te gaan eten 😉
Dit brood maakte ik met o.a. bananen, cashewnoten en pure chocolade bonen. Aanrader!

 

 

Zaterdag lag er sneeuw! We hebben dit jaar geen sneeuw gezien. In de december maand zaten wij namelijk op de Canarische Eilanden in de zon. We vonden het aan de ene kant wel jammer dat we de sneeuw zouden missen, voor Aron (voor mij hoeft het niet haha).
‘Gelukkig’ viel er dit jaar nog sneeuw! Aron hielp Daniël mee met sneeuwschuiven.

 

Na het sneeuwen in de sneeuw tijd voor een heerlijke smoothie! Bij de Lidl verkopen ze kant en klaar bevroren fruit. Je hoeft alleen nog appelsap, sinaasappelsap of water bij te doen.

 

’s Avonds ging ik met een vriendin naar de bioscoop. Tijd om op te tutten en mijn haren te stijlen.

 

Voor de film (Red Sparrow) dronken we een drankje.

 

Zondag stond in teken van in huis opruimen. Ik wilde heel graag het wasmachine naar de zolder. Met hulp van een vriend sjouwde Daniël deze naar het zolder.
Rest nog alleen het afwerken van het isolatiemateriaal en andere dingen. Einde is in zicht in elk geval!

 

De mannen gingen ’s avonds naar de bioscoop dus maakte wij vrouwen Sushi klaar. Ik had het nog nooit zelf gemaakt. Dat is wel te zien aan de 2e rol van rechts haha. Het snijden ging mij nog niet zo makkelijk af. Maar hey ; Don’t judge a book by it’s cover!
Het smaakte in elk geval goed 🙂

 

Ugh! Als er iets is waar ik een hekel aan heb is dat wel de was. En dan met name de sokken sorteren en vouwen en de handdoeken/poetsdoeken was. Aron wilde mij helpen (lees; de sokken door elkaar halen en vouwen) haha

 

Avond eten nog een keer 😉

 

Ik lunchte deze week o.a. met een bieten wrap belegd met knoflookgarnalen, avocado en paprika. Super lekker!

 

 

Deze week stond ook in teken van GeenVlees. Nu moet ik zeggen dat ik al flexitarier ben en al bewuster bezig ben rondom vlees inname.
Manlief houdt van lekker vlees en dat mag. Vaak kook/bak ik voor mij vegetarisch (vlees).
Deze week wilde ik tofu uit proberen. Samen met sperziebonen, mango en een pindakaas sausje (ik had geen satésaus maar met pindakaas kun je dit ook prima doen!). Gelukkig vond manlief het ook smaken.

Hebben jullie nog aanraders voor vleesvervangers/gerechten en met name voor broodbeleg (hartig)?

 

De keuken kreeg een ruim-over. Alle lades werden overhoop gehaalt, opgeruimd, weggegooid. Op het einde van mijn opruim sessie bleek ik ineens 3 (!!) lege lades te hebben. Hoe dan? Inmiddels zijn ze weer gevuld, maar wel een stuk overzichtelijker. Zo fijn!

 

Een paar keer per week stuur ik Daniël een reminder met hoeveel dagen nog tot onze vakantie naar GRiekenland! Ik heb er zoooveel zin in!

 

 

Afgelopen week was het zulk lekker weer dat ik Aron per fiets ophaalde bij het KDV met een rugzak gevuld met snacks.
Genieten zittend aan het water en kijken naar de eendjes!

  1. Fijne week allemaal! 😘

 

 

 

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.