Pinterest Perfect House

‘Heb jij een PPH-tje?’
Een watte??’
‘Een PPH-tje’
‘Meen je deze vraag serieus?’
‘Dat is toch helemaal in. Als je blogger bent moet je een PPH’tje hebben! Dat jij dat niet weet….’

Met een PPH-tje wordt bedoeld;  Pinterest Perfect House. Het schijnt iets te zijn wat álle bloggers en vloggers hebben. Of moeten hebben. Want als je dat niet hebt. Tjah, dan hoor je er niet meer bij 😉
Pinterest daarentegen is hét PERFECTE (daar hebben we hem weer) middel om ideeën op te doen om jouw perfecte huis te plannen.
Witte keukens, hoge plafonds, rustieke houten vloeren, een grote walk in closet, een zolder met een schommelstoel. Zo ziet het perfecte pinterest huis eruit.

Mijn Pinterest Perfect House


Kom ik aan met ons Ikea Golv laminaat (wel slijtvast!) als vloer, een zolder die nog steeds vol staat met spullen die uitgezocht moeten worden (een rommelzolder dus). De schommelstoel kan ik door de bende helaas niet vinden (we hebben er ook geen).
Het wipstoeltje van onze kleine dreumes staat echter op zolder opgeborgen. Dan gebruik ik die maar om al zittend mijn blogartikelen te tikken. Heerlijk relaxed!
De kledingkast is ook geen walk in closet. Desalniettemin heb ik geen problemen om onze kledingkast in te lopen hoor! Met mijn 1m66 loop ik gemakkelijk in onze 2m01 hoge kast. Het vergt even wat geschuif van kleding aan de stangen die opzij geschoven moeten worden. En als ik de kast in loop beweeg ik mijzelf voort als een heus slangenmens! Goed voor de spieren!
Onze keuken is voorzien van witte lades en kasten, wat lijkt op de witte keukens op de plaatjes van Pinterest. Komt in de buurt zou ik zeggen. Een échte neppe zoals ze in Turkije zeggen 😉
Wel is hij heel gezellig hoor. Ik maak veel spulletjes zelf. Zoals deze boomstam of deze theedoos die een make over kreeg. Dat heeft Pinterest Perfect niet hé? Een eigen gemaakte theedoos. Ha! Hebben wij tenminste iets wat een PPH niet heeft, lekker puh 😛 !

 

Ik heb geen walk in closet, maar kan met mijn 1m66 wel onze 2m01 hoge kledingkast in lopen. – omdenken
© LINDA

 

PPH op Social Media


Weet jij trouwens nog wat je deed vóór Pinterest een hype werd? Bloggen is sindsdien compleet veranderd. Blogde je eerst nog wanneer je wilde over wat je maar wilde, moet je nu regels volgen.
Voel jij die Pinterest Perfecte druk? Wees eens eerlijk. Voel jij je écht geïnspireerd als jij hét perfecte plaatje op internet ziet? Voel je de druk om te presteren. Een soort bewijsdrang om te laten zien dat je iets ook in huis hebt. Of wil je het meteen realiseren? Moet die foto meteen gedeeld worden? Moeten de foto’s alleen maar mooi zijn?
Toch laat men zich op voornamelijk Social Media kanalen zoals Instagram voorkomen alsof ze een PPH’tje hebben.
We zien mooi opgedekte tafels als men een feestje viert, alles is op elkaar afgestemd en in één stijl.
Ik kan mij niet herinneren dat mijn kinderfeestjes ‘maar’ 3 kleuren bevatte. Ballonnen hingen verspreid door het huis in allerlei vrolijke kleuren evenals de vlaggetjes. Of ik hier iets aan overgehouden heb? Nee. Het ging om het kinderfeestje zelf, de cadeautjes, de lekkere taart, koek en snoep. Het samenzijn met vriendjes, vriendinnetjes, familie.

Mi casa es su casa


Wat mijn punt is met deze blogpost? Geen idee eigenlijk haha. Ik denk dat je door creatief te zijn je eigen PPH’tje kunt realiseren. Dat het niet nodig is om met de hype mee te gaan. Wat de één mooi vind, hoeft voor een ander niet zo te zijn.
Het gaat er niet om hoe groot of klein je huis is. Oké, toegegeven, ook ík fantaseer soms over een mega groot huis met 6 slaapkamers, 2 luxe badkamers, een hele grote keuken en een mega tuin. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet gelukkig ben met hetgeen wat ik nu heb. Dromen mag!
Een huis met liefde is een thuis. Dat thuis ‘zijn’ is niet zomaar een plek, maar een gevoel wat je hebt op die plek.
Soms stap je in iemand zijn huis en je voelt jezelf meteen thuis en op je gemak. Ik hoop dat onze visite dat gevoel ook hebben als ze ons huis binnen stappen. Mi casa es su casa – Mijn huis is jouw huis

Met een mannen huishouden kan het niet altijd opgeruimd zijn. Soms staat de afwas verspreid in de keuken, ligt het speelgoed bezaaid over de vloer en heeft de dreumes de kussens uit de bank elders in huis verplaatst.
Dat geeft niet. Zolang hij blij is, ben ik blij.

 

 

Wat vind jij het meest “Pinterest Perfect” aan jouw huis 🙂 ?

You might also like

15 Comments

 1. Darina says

  Leuk artikel! Ik gebruik Pinterest echt als inspiratiebron. Heerlijk om door al die mooie plaatjes te scrollen. Onze woonkamer vind ik zelf heel Pinterest Perfect haha. Dit jaar verbouwd en nieuwe meubeltjes gekocht. Heel blij mee!

 2. Jonna@Burgertrutjes says

  Leuk geschreven! Ik heb het niet, maar houd er wel van om inpsiratie op te doen op Pinterest

 3. Rochella says

  Hahahhaahaha okay I’m out, ik doe dan zekerrrrr niet mee. Ik doe elke een poging om een PPH-tje te creeeren. Wanneer ik thuis komt lijkt het weer op een PPF een pinterest perfect fail. Hahahhaaa mijn kinderen maken er een bende van ellende van hihihihi

  1. Linda says

   Hahaha die vind ik geweldig een PP FAIL!! 😛

 4. Marguerita says

  Haha ook hier geen pphtje. Ik gooi voor blogfoto’s altijd even een dekentje over de kapotte bank heen zodat je dat niet ziet.

 5. Anne says

  Leuk artikel! Zolang je huis maar helemaal past bij je eigen behoeften en stijl is toch elk huis Pinterest Perfect? Ik snap je wel, maar ik hoop dat de eigenaren van deze PPH’tjes ook een huis hebben waar geleefd mag worden. Wat heb je er anders aan? 😜

 6. Astrid says

  Haha! Had nog nooit gehoord van een pph-tje 🙂 Vind Pinterest wel heel fijn om inspiratie op te doen. Al is het precies namaken van die perfecte plaatjes wel een uitdaging 🙂

 7. anne says

  Ik had hier werkelijk nog nooit van gehoord, haha! Ik vind mijn eigen huis wel perfect maar of het ook een pph is, who knows!? Wel super leuk geschreven in ieder geval..

  1. Linda says

   Tuurlijk is hij PPH, want hij is voor jou Perfect ! Daar gaat het om 😉 haha

 8. karlien says

  Hhaah ik had geeen idee waar je het over hebt 😀 Mijn huis is heerlijk om in te wonen, doet niet echt aan trends en zal dus nooit op de zaken vooruit lopen 😉

  1. Linda says

   Op jouw manier een PPH’tje toch 😉 Voor jou is hij perfect en dat is waar het om gaat! 😀

 9. Evy says

  Leuk artikel! Ik heb best wel een PPH, als ik althans heb opgeruimd. Ik heb een houten bank en houten eettafel, waarvan de onderkanten en poten wit geschilderd zijn. Op het bankje heb ik dan een nepbontje liggen. 🙂 Ook heb ik een zwarten stalen bak met een nepbont kleedje erin en koperen lampjes. Ik heb ook nog een stolp met lampjes… En een bureau in scandinavische stijl met witte poten, en ga zo maar door! Ik heb zo wel mijn interieur-handigheidjes al zeg ik zelf.

 10. Marsha v says

  Leuk artikel! Ik weet niet of het door kan gaan als een PPH. Ik probeer het altijd maar wel heel erg netjes te krijgen. En ik hou wel van een bepaalde stijl.

 11. Kim Jacobs says

  Ik denk absoluut niet dat je een perfect huis moet hebben om erbij te horen. Genoeg bloggers/vloggers die toegeven (zelfs fotografen en filmen) hoe rommelig hun huis kan zijn.

  Wat mezelf betreft…
  Natuurlijk geef ik toe dat ik eerst even de rommel opruim voordat ik een foto van mijn huisje maak. Als ik zelf op de foto ga, dan trek ik ook eerst kleren aan 😉.

  Tot slot over de druk en regels die je beschrijft voor het bloggen. Ik ben inderdaad ook van mening dat er veel is veranderd. Maar regels? Dat ervaar ik totaal niet. Hoe bedoel je dat precies?

  Persoonlijk blog/vlog ik op mijn eigen momenten over wat ik wil. En denk dat mij, veel mensen dit doen. 🙂

  1. Linda says

   Heb je even voor de ‘regels’ 😛
   – om 6.00 uur artikel online (trekt meer traffic)
   – Artikel SEO waardig maken
   – Elke dag een artikel online (was voorheen twee artikelen per dag)
   – Netjes vermelden dat het om #Spon #ADV etc gaat…
   Gelukkig gaat men meer terug naar het ‘vroegere bloggen’ 🙂

   Maar mijn essentie met dit artikel was dat élk huis een PPH’tje is voor de persoon in kwestie. Wat dat inhoudt is voor iedereen anders 😉

Leave A Reply

Your email address will not be published.