*Kaylie vertelt; zwanger na een miskraam

Met 8 weken kreeg *Kaylie een miskraam. Helaas had haar lichaam nog wel klachten. Zo liep de menstruatie niet zoals het hoort en heeft Kaylie een uitstrijkje moeten maken voor baarmoederhalskanker. Ze maakte zichzelf toch wel een beetje zorgen over de uitslag die ze inmiddels heeft.

Nog voordat ik had gebeld naar de huisarts voor de uitslag van het uitstrijkje begon ik thuis met ovulatie testen. Ik had het gevoel alsof ik dat moest doen om meer duidelijkheid te krijgen van mijn lichaam, maar ook voor de rust tussen mijn eigen oren.

Testen en testen met ovulatie testen
Na 2 weken negatieve ovulatietesten begon ik te denken: ‘Zal ik überhaupt nog wel een ovulatie hebben deze maand?’
Mijn ladytimer app kon het ook niet meer volgen, maar bleef me aanraden om ovulatietesten te blijven doen. Gelukkig maar dat ik dat heb gedaan. Precies 4 dagen later had ik een knaller van een positieve ovulatietest!! Met een big smile op mijn gezicht en een happy dance, had ik het gevoel alsof het allemaal weer goed zat. Ik kon de ovulatie dit keer ook echt goed voelen in mijn buik en het puzzeltje viel weer op zijn plaats.
We hebben wel ‘geklust’, maar 2 uur later had ik alweer een negatieve ovulatietest. Ik probeerde dus op niks te hopen.

Begin juli was ik zenuwachtig en had ergens het gevoel dat ik braaf ongesteld ging worden. Eigenwijs deed ik  3 dagen voordat ik ongesteld moest worden een test. Negatief kwam er te staan. Hé balen.. toch blijkbaar ergens de hoop gehad. Maar oké, ik was wel erg vroeg met testen. Het kon nog alle kanten op maar ik besloot te wachten tot ik ongesteld ging worden.
Drie dagen later kreeg ik de uitslag van het uitstrijkje die uiteindelijk negatief bleek te zijn. Niks aan de hand dus!! Opluchting op zijn top en ik belde meteen vriendlief op om het goede nieuws te vertellen.

Al drie dagen over tijd!
Weer een dag dag later ( inmiddels 3 dagen over tijd en nog altijd niet ongesteld.) Ongeveer twee weken na je ovulatie wordt je ongesteld dus ik wist dat ik nog geduld moest hebben voor ik ongesteld zou worden. In mijn hoofd zat nog de negatieve test van laatst dus ik liet het gaan.  Maar ergens in mijn hart kriebelde het om een test te halen. Dat zelfde gevoel had ik ook de 1ste zwangerschap van onze kleine meid.  Ik voelde me toch een soort van “anders” dan normaal.

Ik ging naar de winkel, haalde de goedkoopste test en besloot de test meteen thuis te doen.
Ik durfde niet te kijken, bang om niks te zien, maar ook bang voor misschien weer een miskraam. Toch keek ik snel en binnen een paar seconde zag ik 2 knallers van streepjes staan!! Tranen van geluk en blijdschap, maar ook angst en de vraag hoe ik het mijn vriend zou gaan vertellen.
Moest ik het hem wel meteen vertellen? Moet ik wachten tot de echo en hem iets “echts” zou laten zien? Ik weet dat hij aardig geschrokken is van de miskraam en ik weet niet of die nog een eventuele miskraam zou kunnen handelen. (Al hoop ik natuurlijk dat dit niet gebeurd!!)

Wordt vervolgd…

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.